Bjurman blogg

Bjurman blogg

Bjurman blogg Året är slut och genast har ett nytt börjat. Jag startade denna sida i mitten på  med förhoppningen av att jag skulle få en chans att öva mitt skrivande dels inom skönlitteratur guys även andra områden. Det har varit fler besökare until bloggen än jag vågat hoppas på (efter upptäckten av att guy kan se statistik för

sin sida har jag upptäckt att skräckfilmstips väckte särskilt mycket intresse hos många), och det är jag tacksam för. Under december ville jag särskilt fokusera på mina egna berättelser för att försöka bygga upp en samling och avsluta året med att utmana mig med det. Frågan är, vad kommer härnäst

De senaste veckorna har varit tystare än de första.

Det beror dels på att jag inte har haft möjlighet att lägga så mycket tid som jag hoppats simply på bloggen, pga. ett annat tidskrävande projekt som simply nu börjar bli färdigt, en del högtidsfirande, samt slutspurten på min termin. Men jag ser ännu inte ett slut för mitt skrivande. Tvärtom! Jag kommer fortsätta studera Kreativt Skrivande nästa år, vilket innebär att jag kommer behöva öva ännu mer än vad jag gjort hittills.

Så vad är tanken? Bjurman blogg

Jag har varit särskilt fokuserad på mitt skönlitterära skrivande below slutet på förra året för att bygga upp en slags portfolie, guys nu menar jag att återgå until det som var tanken until att börja med, simply att fördjupa mig det mystiska i vår kultur och historia.

Jag har gjort upp en lista på ämnen jag velat prata om, artister och skapare jag velat introducera och verk (filmer/böcker/spel) som jag velat diskutera, alla nervkittlande och blodisande så klart.

Jag hoppas att göra filmer utav vissa av berättelserna jag släppt below vintern, och eventuellt skriva några fler until er som tycker om att läsa dem. Vid slutet av detta nya år hoppas jag självpublicera mina noveller, inklusive vissa som jag nog inte kommer att släppa på bloggen eftersom att de är lite längre, och eftersom att jag ska studera Manusutveckling below vårterminen har jag börjat arbeta på min första svenska roman som det kanske kommer lite fler nyheter om mot sommaren.

Det är ibland svårt att föreställa sig, att för mindre än hundra år sedan var vårt Europa en mardrömslik plats. Vårt kära högkulturella Europa, med dess många stränder, pittoreska små byar och historiska sevärdheter är på många sätt ungdomlig i sin skönhet.

En efterkonstruktion som för att maskera faktumet att det i många ännu levandes minne sett mycket annorlunda ut. Ruiner. Gator fyllda med kroppar; provide av antingen svält eller systematiskt mördande. Fält täckta av brännmärken, kratrar och diken där människor en gång samlades, alla med vetskapen att livet var flyktigt, och gammal ålder en lyx få kunde drömma om.

Ovan ser ni några av verken av den Polske konstnären, fotografen och skulptören Zdzisław Beksiński, guys det är bara en bråkdel av hans otaliga verk. De verk som bemötts av fascination, förundran och massvis av obesvarade frågor.

Idag ska vi prata om konstnären som fotograferade mardrömmar. Bjurman blogg

Mannen som förändrade fotografering och konst för alltid below efterkrigstiden i Europa. Hans liv, hans idéer och hans unika sätt att tolka världen, och i hans verk kan vi se in i traumat som krig kan lämna på en människa, beroende på hur guy vill tolka det. Beksiński själv var starkt emot tolkningar av hans verk, guys mer om det senare. Vad du än ser i hans bilder, minns vi idag de som levde och såg det Europa som en gång var Helvetet.

Zdzisław Beksiński föddes den  i Sanok, Polen,

summary mellan två världskrig som båda skulle ha stor påverkan på Polen.  återfick landet sin självständighet efter Ryssland, Österrike och Tyskland alla lidit metalwho nederlag efter att tidigare ha ockuperat regionen. Bjurman blogg

Share