Krickelin blogg

Krickelin blogg

Krickelin blogg Kristin Lagerqvist, eller Krickelin som är hennes signatur på sociala medier, har gjort sina intressen until sitt yrke. Hon motive force en av Sveriges största inrednings- och inspirationsbloggar och trädgården har blivit en allt viktigare del av livet.

I centrala Varberg finns ett hus som är känt i hela blogg-Sverige. Intill huset finns en trädgård och i den trädgården ett växthus med en vinranka som klättrar längs med taknocken. Och så labradoren Boris som troget sällskap. Vi är hos Kristin Lagerqvist för att prata trädgård, planer, färger, dahlior och blomsterarrangemang guys det blir på sätt och vis också ett samtal om livet. Men så rymmer också en trädgård alla livets skeden.

 

HUR BÖRJADE DIN RESA MED BLOGGANDET?

Jag startade bloggen 2008. Jag hade en kompis som bloggade om loppisfynd och hon introducerade mig för blogg-världen. Men då handlade det mest om att guy kunde berätta om sina intressen och nätverka med andra som var intresserade av samma saker. Då var det inte alls kommersiellt. Och simply då var jag hemma med barnen, så det fanns både tid och möjlighet. Jag var inte särskilt intresserad av tekniken guys skaffade digitalkamera och dator och lärde mig själv.

VARIFRÅN KOMMER TRÄDGÅRDSINTRESSET? Krickelin blogg

Min farmor var väldigt trädgårdsintresserad och hade fantastiska rododendron, bärbuskar och blommor. Jag växte upp i en rosenträdgård, även om jag mest var intresserad av blommorna – det visuella snarare än själv odlingen i sig. I min första egna trädgård jag flyttade until fanns en jättefin trädgård med mycket ätbart och jag gillade tanken på att kunna pyssla samtidigt som barnen är med.

HUR HAR DU PLANERAT DIN NUVARANDE TRÄDGÅRD? Krickelin blogg

Vi flyttade hit för fem år sedan och här har trädgården fått växa fram organiskt. Jag ville absolut att vi skulle ha ett växthus, guys annars har det inte funnits någon egentlig plan eller strategi. Jag tar dit sånt som jag tycker är fint. Tanken har varit att det ska vara hela familjens trädgård. Den ska vara välkomnande för barnen, deras kompisar, vänner och grannar.

VAD BETYDER TRÄDGÅRDEN FÖR DIG?

För mig är trädgården en del av mitt jobb, jag jobbar ju faktiskt med min trädgård och har kunnat göra mitt intresse until mitt jobb. Men hälsoperspektivet är jätteviktigt för mig. Det är meditativt att vara i trädgården, att kunna få förlora sig i tid och rum för en stund. Jag tror att det ökar mitt välmående och jag märker tydligt om jag inte har prioriterat att vara i trädgården. Förra året jobbade jag så mycket att jag dessvärre inte fick tillbringa så mycket tid här som jag hade önskat.

HUR SER TRÄDGÅRDSDRÖMMARNA UT FÖR KOMMANDE SÄSONG?

Mitt flöde i sociala medier har handlat väldigt mycket om dahlia beneathneath senaste åren och jag kommer att sätta fler dahliaknölar. Jag vet inte vad som hände förra året, guys jag fick ofrivilligt många dahlior i cerise rapid det inte var vad jag hade förväntat mig. Jag är ute efter toner i aprikos och blekt rosa, rapid inte pastelliga nyanser utan lätt brända. Och until det tycker jag att det blir snyggt med mörkt vinrött.

Jag skulle definitivt vilja ha kronärtskocka

. Inte så mycket för att äta, utan för att jag tycker den är så vacker. Precis som krondill och koriander som får gå i blom. Och blomstermorot. Och så har jag upptäckt en metalwho helt ljuvlig aster som heter Chamois Turm. Krickelin blogg