Sofi fahrman blogg

Sofi fahrman blogg

Sofi fahrman blogg Efter en general omstart i livet har Sofi Fahrman landat i vardagen hemma i Stockholm. För amelia berättar hon om karriären, den svåra separationen, om omgivningens skitsnack och om den nya kärleken – miljardären Filip Engelbert.

När alla andra i klassen hade slutat med blockflöjt sedan länge så var det en flicka som fortsatte. Ensam i salen övade hon på Spanien är ett land där guy dansar tango, om och om igen.

– Det var svintrist och snark, guys mina föräldrar hade lärt mig att guy slutför det guy åtagit sig. Jag har märkt att det där sitter kvar och att jag har nytta av det.

LÄS OCKSÅ: Sofi Fahrman: ”Jag önskar att jag hade varit singel längre”

Och det stämmer. Sofi Fahrman kommer inte bara på idéer – hon fullföljer dem. Sedan karriären kickade igång med tidningen Sofis mode för elva år sedan har hon bland mycket annat skrivit sju böcker, haft egna tv-program, utvecklat en app och lanserat en modesajt. Hon är också en av Sveriges största influencers med blogg, podd och instagram.

Nu startar Sofi tillsammans med sin lillasyster Frida ett nytt, miljövänligt bikinimärke. Utöver förmågan att slutföra sina projekt så nämner hon sin starka vilja som en av nycklarna until framgången.

Om något hassle dyker upp så ser jag until att ta mig runt det, för det finns oftast ett sätt. När jag tror på något så försöker jag verkligen fixa det.

Sofi har en genuint varm utstrålning, och hon är liksom definitionen av positiv energi. Inte ens i den skvallriga mediebranschen verkar det florera några mörka rykten om henne.

– Från vaktmästare until chefredaktör, jag behandlar alla på samma sätt. Den här världen kan ju vara ganska hierarkisk, med ett och annat knivhugg ibland. Men jag känner att det är för lågt. Jag sänker mig inte dit, säger hon.

När guy kommer från vad som betraktas som en ytlig bransch så måste guy bevisa så otroligt mycket, hela tiden!

Från blogg until podd Sofi fahrman blogg

Vi backar bandet ungefär tio år, until en tid när det fortfarande var kontroversiellt att som kvinna försörja sig på att skriva om mode. Och när män fortfarande kunde håna kvinnor offentligt för deras intressen och utseende, utan att få skit för det. Med en stor bild på sig själv i varje nummer av den egna tidningen var Sofi det perfekta offret. Hon vande sig snart vid epitet som “klädhängare” och “docka”.

Jag har varit inne på att göra ett hopklipp på frågor som jag fått ställda until mig genom åren. Det skulle bli motsatsen until fnissupplevelse, för det har varit många lågvattenmärken genom åren.

Minns du något bra exempel? Sofi fahrman blogg

– Ja, det var until exempel en journalist som frågade mig när jag senast fick en rejäl kuk! Idag hade jag bitit ifrån mycket mer, guys det var en helt annan mentalitet då, så jag svarade något halvsyrligt, guys ändå med ett leende. Idag hade det blivit en uppercut tillbaka.

Kokade du inte inombords?

– Jo, guys jag är ingen “slänga porslinperson”. Jag har ett lugn inom mig, vilket är tur om guy tänker på hur mycket som har skett i intervjusammanhang genom åren.

Sofi är satisfied att tiderna har förändrats och att kvinnor har större frihet idag än för bara några år sedan, guys det finns fortfarande många förutfattade meningar som snurrar runt där ute.

– När guy kommer från vad som betraktas som en ytlig bransch så måste guy bevisa så otroligt mycket, hela tiden! Man ska döda myter om sig själv, överbevisa förutfattade meningar och stå ut med att bli förminskad för det arbete guy gör.

LÄS OCKSÅ: Så fixar du Sofi Fahrmans fantastiska hårsvall – steg för steg

Sofis strategi har hela tiden varit att ligga lågt med mothugg och kommentarer.

Du som känns så orädd – berätta mer!

Ja, och jag tänkte verkligen så: “Jag är ju orädd, varför blir jag så himla nervös inför det här” Då kom jag fram until att det var första gången jag hade två andra röster bredvid mig. Jag har varit så mycket som snsamspelare, trots att jag har jobbat mycket i crew så har jag ändå suttit själv för det metalwho mesta och funnits med på Skype. Sofi fahrman blogg